Loading...

Erhvervslån - Du får bedste tilbud fra flere långivere med kun én ansøgning

Lån til vækst, drift, udstyr, lager, udvidelse eller lige hvad din virksomhed har brug for. Rente fra 3,95% p.a.

Start ansøgning  erhvervslån ansøgning

Lånebeløb 300.000 kr.

20.000 kr.    10.000.000 kr.

Løbetid 12 måneder

6 mdr. 60 mdr.

Du ansøger om kr.300.000 over12måneder

Indtast virksomhedens CVR-nummer.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Bankpartnere

Ansøg gennem Gobanker og lad långiverne konkurrere om dig

Vi samarbejder med flere långivere så du selv kan vælge det bedste tilbud - Ansøg gratis og uforpligtende.

 • Ansøg gratis på 2 minutter

  Lav kun én ansøgning, så gør vi arbejdet for dig og sender den til långiverne.

 • Modtag flere tilbud

  Du modtager automatisk flere lånetilbud, og vælger selv det erhvervslån der passer dig bedst.

 • Vælg det bedste lånetilbud

  Det er altid uforpligtende at ansøge om erhvervslån gennem Gobanker. Du bestemmer selv om tilbuddene er noget for dig.

Det siger vores brugere

8.514 ansøgere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste lånetilbud - Vi kan også hjælpe dig. Ansøg på 2 minutter og få svar med det samme.

Ansøg nu
 • Let og enkelt

  Det er let og enkelt at modtage flere lånetilbud. Det tager kun 2 minutter at lave en ansøgning.

 • Altid gratis

  Det er altid gratis at benytte Gobanker og du er ikke forpligtet til at gøre brug at lånetilbuddene.

 • Din sikkerhed

  Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret.

Nyheder om erhvervslån & Gobanker

Læs mere om erhvervslån herErhvervslån

Et erhvervslån dækker, som navnet antyder, over lån til erhverv. Måske undrer du dig over, hvad forskellen på et erhvervslån, et virksomhedslån og et firmalån er, men faktisk dækker de over præcis det samme. Der findes et væld af forskellige muligheder, hvis du ønsker at optage et erhvervslån, og der er fordele og ulemper forbundet med dem alle. Læser du videre i de følgende afsnit, så kan du blive godt klædt på til at udvælge det erhvervslån, du ønsker at optage, ligesom du kan blive klogere på, hvad der er værd at være opmærksom på, når du skal optage et erhvervslån. Til sidst kan du derudover læse mere om, hvordan vi hos Gobanker kan hjælpe dig med at finde det bedste og billigste erhvervslån.


Hvad kan et erhvervslån bruges til?

Et erhvervslån kan have et væld af forskellige formål. Erhvervslånet kan bruges til at forbedre vilkårene for medarbejderne med for eksempel nye skriveborde, kontorstole eller computere. Lånet kan også finansiere nye maskiner og produktionsapparater, som kan være med til at øge produktionen. Måske vækster virksomheden så meget, at der er brug for en tilbygning eller helt nye lokaler. I så fald kan erhvervslånet også bruges til netop det. Når der er tale om et erhvervslån, så skelnes der typisk mellem vækstfinansiering og driftsfinansiering. Driftsfinansiering vil sige, at de lånte penge bruges til at dække udgifter forbundet med driften. Det kunne for eksempel være indkøb af et nyt varelager eller nyt inventar til virksomheden. Vækstfinansiering kan dække over finansieringen af ansættelsen af nye medarbejdere, indkøb af specifik software eller markedsføring, der har til formål at øge virksomhedens omsætning. Kort sagt kan du med et erhvervslån finansiere lige præcis det, du har brug for i din virksomhed.


Erhvervslån til opstart af virksomhed

Et erhvervslån til opstart af virksomhed vil typisk være sværere at optage, end det vil være at optage et lån gennem en virksomhed, som allerede er etableret. Dette er tilfældet, fordi långiverne gerne vil være sikre på, at de kan få deres penge igen, og der er stor usikkerhed forbundet med at låne penge ud til en helt nyopstartet virksomhed. Går du efter et erhvervslån til opstart, så er det vigtigt at du er godt forberedt. Inden mødet med din potentielle långiver kan du med fordel have følgende ting klar:

 • En velgennemtænkt forretningsplan – I en veludført forretningsplan gør du rede for det produkt, du har planer om at sælge, hvilken målgruppe du henvender dig til, hvor mange penge der skal bruges på opstart, og hvor pengene skal komme fra. Herudover er det også vigtigt at gøre dig nogle tanker om, hvordan du forventer, at fremtiden ser ud for din virksomhed, da din långiver med garanti også vil være interesseret i denne del, da det også vil have indflydelse på deres mulighed for at få tilbagebetalt deres udlånte penge.
 • En solid forretningsmodel – I din forretningsmodel skal du redegøre for, hvordan din virksomhed vil skabe og levere værdi til kunderne, og hvordan du har planer om at tjene penge på dette.

Ved at have gjort et grundigt stykke forarbejde vil det være nemmere at overbevise långiver om, at din virksomhed er værd at låne penge ud til. Når der er tale om et erhvervslån til opstart af virksomhed skal du desuden være forberedt på, at du højst sandsynligt skal hæfte personligt for lånet. Det vil sige, at du skal dække lånet med din egen formue, hvis overskuddet i virksomheden ikke er stort nok til at afdrage på lånet. Du risikerer altså at skulle sælge eller pantsætte dine personlige ejendele for at kunne betale af på gælden.Forskellige typer af erhvervslån

Hvis du går med planer om at optage et erhvervslån, så er det vigtigt at være opmærksom på, at der ikke bare findes en type erhvervslån, men flere forskellige, og hvert eneste af dem byder på forskellige fordele og ulemper. Hvilken type erhvervslån du skal vælge, afhænger i høj grad af hvad pengene skal bruges til, og hvordan din økonomiske situation ser ud. I dette afsnit kan du blive lidt klogere på, hvilke typer af erhvervslån, der findes på markedet.

Skal du optage et erhvervslån, så kan du blandt andet vælge et obligationslån, som også kaldes et fastforrentet realkreditlån. Et obligationslån er et populært valg blandt mange, da denne låntype oftest har en lav rente og en lang løbetid. Et erhvervslån med en lang løbetid er ensbetydende med en lav månedlig ydelse, og tilbagebetalingen af lånet kan derfor forekomme mere overkommelig end et lån med en længere løbetid. Hvis du har planer om at optage et obligationslån, så er det vigtigt at være opmærksom på kursen, da den er afgørende for, hvad prisen på lånet bliver. Kursen ændrer sig konstant, men når du skal optage dit lån, så skal den helst ligge så tæt på kurs 100 som muligt, da det vil give det billigste lån. Et obligationslån har, som nævnt ovenfor, en fast rente, og du kender derfor din månedlige ydelse på lånet fra start til slut.

Hvis du er mere risikovillig og har økonomien til det, så kan du overveje at optage et erhvervslån med en variabel rente. Et lån med en variabel rente vil typisk have en lavere rente fra lånets start, men dette kan ændre sig, da renten kan gå både op og ned i løbet af lånets løbetid. Renten på et variabelt løn følger markedsrenten, og det er derfor umuligt på forhånd at sige, om et variabelt lån bedre kan betale sig end et fastforrentet erhvervslån.

Hvis du løbende har brug for at låne mindre beløb til din virksomhed, så kan du overveje at åbne en kassekredit, som vil blive koblet til din erhvervskonto. En kassekredit er en fleksibel måde at låne penge på, da du løbende kan låne penge til det, du står og mangler, og du betaler kun renter af det beløb, du låner. Hvis din virksomhed har en ujævn indtægt, så kan du gøre brug af kassekreditten til at dække udgifterne, indtil der igen er luft i økonomien.

Har du kun brug for et ganske lille beløb, så er det muligt at låne det gennem et kviklån. Som navnet antyder, så er det hurtigt at få udbetalt denne type lån, men samtidig skal du også være opmærksom på, at pengene typisk skal betales tilbage inden for 30 dage. Derudover vil renten på et kviklån typisk være højere end andre låntyper. Et erhvervslån kan også være et forbrugslån, hvor der visse steder er mulighed for at låne op til 500.000 kroner og med en løbetid på 15 år. Denne låntype er for det meste at foretrække frem for et kviklån, da låneformålet som oftest først giver afkast efter længere tid end 30 dage, og med en længere løbetid har du mere luft til at tilbagebetale pengene, når indtægterne fra din investering begynder at rulle ind på virksomhedens konto.

Et erhvervslån kan både optages hos en bank og gennem en online udbyder. Bankerne vil gerne have en høj grad af sikkerhed, inden de låner penge ud, og her vil du derfor ofte skulle redegøre for, hvad de lånte penge skal gå til, og selve ansøgningsprocessen vil derfor være længere end med et online lån. Ansøger du om et erhvervslån gennem en online udbyder, så vil der som oftest blive foretaget en kreditvurdering af dig, men du vil ikke behøve at redegøre for, hvad du ønsker, at pengene skal bruges til. Skal du bruge penge nu og her, så er et online erhvervslån et godt valg, da ansøgningsprocessen typisk er kortere. Der findes et væld af forskellige online udbydere af erhvervslån, og du kan derfor med fordel sætte lidt ekstra tid af til at indhente tilbud på flere forskellige lån, så du har mulighed for at finde det bedste lån på markedet for dig.


erhvervslaan - Forskellige typer af erhvervslån

Prisen på et erhvervslån

Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind på prisen på et erhvervslån. Først og fremmest har du det beløb, du låner, som selvsagt skal betales tilbage til låneudbyderen. Herudover vil der være en række forskellige omkostninger forbundet med erhvervslånet, som vil være afgørende for, hvad den endelige pris på lånet vil blive. Der kan være forskellige gebyrer såsom oprettelses-, behandlings- og afslutningsgebyr, som også vil have indflydelse på prisen på dit lån. Den bedste måde at danne dig et overblik over prisen på hvert enkelt erhvervslån er ved at se på deres ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og her er alle omkostninger forbundet med oprettelsen samt i resten af lånets løbetid inkluderet, ligesom der tages hensyn til, hvornår renter, afdrag mm. skal betales. Når du sammenligner ÅOP, så er det vigtigt, at de forskellige lån har det samme lånebeløb. Når du går efter at finde det billigste erhvervslån, så er sammenligning vejen frem. Ved at indhente tilbud fra flere forskellige låneudbydere udnytter du den store konkurrence på markedet bedst muligt og kan herefter sætte de forskellige tilbud op mod hinanden og vælge det billigste lån. Du har med garanti mange andre ting at bruge din tid på end at indhente tilbud fra forskellige låneudbydere, så overlad gerne det arbejde til os hos Gobanker. Det kræver kun to minutter af din tid at udfylde vores låneansøgning med dine ønsker til lånet løbetid og beløb, og så sørger vi for at sende en række forskellige lånetilbud direkte til dig, som du frit kan vælge mellem. Det er ganske gratis at få os til at indhente lånetilbud, og det kan meget vel ende med at spare dig for tusindvis af kroner at afsøge markedet, inden du optager dit erhvervslån.

Prisen på et erhvervslån vil også afhænge af, om du vælger at stille noget som sikkerhed for lånet eller ej. Som nævnt ovenfor, så vil enhver udbyder af lån gerne være sikker på, at de kan få deres udlånte penge retur. Vælger du at stille noget som sikkerhed for dit erhvervslån, så vil dit lån typisk også blive billigere, fordi du giver låneudbyderen en slags garanti for, at de får deres penge retur. Ønsker du ikke at stille noget som sikkerhed for lånet, så skal du i stedet vælge et erhvervslån uden sikkerhed. Særligt hos online låneudbydere er der god mulighed for at finde et erhvervslån uden sikkerhed. Vælger du at låne penge gennem Gobanker, så vil der også være tale om et lån uden sikkerhed.Find nogle af de mest populære låneformål her

Samlelån

Her kan du samlelån flere lån til et enkelt samlelån eller refinansiere et enkelt lån til et billigere lån med lavere rente.

Ansøg gratis og uforpligtende om samlelån herunder og se hvad du kan spare i dag.

Lån Penge

Lån til bil, bolig, samlelån, ferie eller lige hvad du drømmer om. Vi sender din ansøgning ud til flere banker, så du kan se hvor der billigst for dig at låne penge.

Ansøg på 5 minutter herunder og se dine lånetilbud.

Billån

Lad os gøre arbejdet og lad bankerne konkurrere om at give dig det billigste billån. Lånet er uden sikkerhed, så du sparer tinglysnings omkostningerne og får pengene direkte på din Nemkonto.

Ansøg gratis i dag og gør drømmen om ny bil til virkelighed herunder.

Erhvervslån

Lån til vækst, drift, udstyr, lager, byggeprojekter eller lige hvad din virksomhed har brug for. Renten starter fra 4% og du kan låne helt op til 10 mio. kr.

Ansøg gratis og uforpligtende om erhvervslån herunder.Hvad skal løbetiden på mit erhvervslån være?

Løbetiden er ganske enkelt den tid, du har til at tilbagebetale dit lån. Hvis du optager et erhvervslån med en løbetid på 10 år, så skal lånet altså betales tilbage over en periode på 10 år. Når du skal optage et erhvervslån, så vil du i høj grad selv have indflydelse på, hvor lang en løbetid lånet skal have. Løbetiden på dit lån bør tage afsæt i virksomhedens økonomi. Det vil sige, er indtægten lav eller usikker, så vil en lav månedlig ydelse være at foretrække, og her vil løbetiden altså også blive tilsvarende længere. Har du en større månedlig indtægt, så vil en højere månedlig ydelse og dermed også en kortere løbetid være at foretrække, for på den måde bliver du hurtigere fri af din gæld. Inden du skal fastsætte en løbetid på dit lån, kan du derfor med fordel danne dig et grundigt overblik over økonomien i virksomheden, så du dermed har et klart og tydeligt billede af, hvor meget du vil have mulighed for at afdrage på lånet hver eneste måned. Når du skal fastsætte løbetiden, er det derfor en god idé at tage et kig i spåkuglen og forsøge at gisne om, om der er fare for at virksomhedens indtægter skulle ændre sig i fremtiden. For er det tilfældet, så bør du også tage højde for det ved at vælge en længere løbetid på dit lån, så der er luft i økonomien til at afdrage på lånet – også i de måneder, hvor indkomsten ikke er så høj.


Erhvervslån trods registrering i RKI

Hvis du gennem en længere periode ikke har betalt af på din gæld til tiden, så kan du risikere at blive indberettet til RKI, og er du først blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er der ikke mange udbydere, der vil låne dig penge. Ønsker du at optage dit erhvervslån gennem Gobanker, så er det også her et krav, at du ikke har en RKI-registrering. Er du blevet registreret i RKI, så handler det altså om at få fjernet sin registrering så hurtigt som muligt, og nedenfor får du en række tips til, hvordan du bliver meldt ud af RKI. Den helt enkle måde at komme ud af RKI på er ved at tilbagebetale din gæld. Vil du gøre det mere overskueligt at tilbagebetale din gæld, så kan du forhandle om din gæld med kreditorerne og på den måde finde frem til en realistisk aftale, som du både nu og fremover har mulighed for at overholde. Har du optaget dyre kviklån, så sørg for at få tilbagebetalt dem som det første. Herudover kan du også lave et budget, så du har et overblik over dine udgifter. Måske er der et eller flere steder, hvor du kan spare penge, som i stedet kan bruges på at nedbringe din gæld, så du kan komme ud af RKI. Når du har tilbagebetalt din gæld, så husk at få en kvittering på, at du har betalt pengene tilbage, og derudover er det også vigtigt, at du minder virksomheden eller myndigheden om, at de skal sørge for at få dig slettet.


erhvervslaan - Erhvervslån trods registrering i RKI

Hvilke krav stilles der til virksomheden i forbindelse med et erhvervslån?

Kravene til virksomheden vil variere fra udbyder til udbyder. Typisk vil der være krav om, at virksomheden skal have et dansk CVR-nummer, ligesom at den skal vurderes kreditværdig af en långiver som en garanti for, at de får deres penge igen. Derudover kan der også være krav fra långivers side om, at virksomheden skal have eksisteret i en periode og har opnået en vis omsætning. Det vil du typisk skulle dokumentere med de senere års regnskaber. Vælger du at optage et lån gennem banken, så vil kravene typisk være strengere, end hvis du ønsker at optage dit lån gennem en online udbyder.


Inden du optager et erhvervslån

Når du som erhvervsdrivende skal ud at optage et erhvervslån, så kan du med fordel tage stilling til de nedenstående ting.

 • Formål med lånet – Du bør kun optage et lån, hvis der er lagt en klar strategi for virksomheden og for, hvordan pengene skal komme virksomheden til gode. Ved at tænke grundigt over formålet med lånet vil det også være nemmere for dig at fastsætte lånebeløbet.
 • Læs det med småt – Har du modtaget et lånetilbud, som ser godt ud på papiret, så husk altid at læse lånebetingelserne grundigt igennem, inden du underskriver låneaftalen. Når den først er underskrevet, så er du bundet af betingelserne i den, og det er derfor vigtigt, at du er klar over, hvad du har skrevet under på. Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det sandsynligvis også.
 • Hav øje for de samlede omkostninger – Renten er ikke den eneste omkostning, der er forbundet med et lån. Blandt andet kan administrationsgebyr og oprettelsesgebyr være med til at gøre dit lån dyrere. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på den nominelle rente og den effektive rente. Den nominelle rente er den, der er angivet i lånedokumentet som prisen på dit lån. Den effektive rente inkluderer også renters rente og rentenedskrivning.
 • Tænk langsigtet – Uanset størrelsen på dit erhvervslån, så er det vigtigt at tænke langsigtet. Tænk over, om erhvervslånet vil gavne din virksomhed og driften af den. Et lån kan være en tilførsel af ressourcer, der kan være afgørende for din virksomheds eksistens, men det er også vigtigt, at du tænker dig grundigt om, inden du optager et lån, så du ikke ender i en økonomisk situation, du ikke kan overskue.
 • Skab overblik over din økonomi – Inden du optager et erhvervslån, eller et hvilket som helst andet lån, er det vigtigt, at du har givet din økonomi et grundigt eftertjek. Det gør du bedst ved at se på virksomhedens indtægter og udgifter og sætte dem op mod hinanden. Når du ser virksomhedens økonomi efter i sømmene, så vil der måske endda dukke steder op, hvor det er muligt at spare penge, så du dermed også kan nøjes med et mindre lånebeløb. Med et godt overblik over din virksomheds økonomi vil du også have nemmere ved at beslutte dig for, hvad lånebeløbet og løbetiden på dit lån skal være.


Gobanker gør det nemt at finde det bedste erhvervslån

Hos Gobanker lader vi bankerne konkurrere om dig frem for omvendt. Når du udfylder vores låneansøgning, så hjælper vi dig med at indhente lånetilbud fra en række forskellige banker, som du herefter frit kan vælge mellem. Med Gobanker bliver det ikke meget nemmere at finde det erhvervslån med de mest favorable betingelser. Ved at angive dit ønskede lånebeløb og løbetid får du sorteret alle irrelevante lånetilbud fra og får kun vist de lån, der har relevans for dig. Lånebeløbet kan være på mellem 50.000 og 10.000.000, og løbetiden kan være på mellem 6 og 60 måneder.

Hos Gobanker går vi ind for ansvarlig långivning, og vi vil derfor foretage en kreditvurdering af dig som låntager. Denne kreditvurdering bliver foretaget, fordi det ikke er ønskværdigt for nogen parter, at du ender med at optage et lån, der stiger dig over hovedet, ligesom den også er med til at sikre, at du som låntager får den lavest mulige rente og ÅOP på dit lån.

Du er også velkommen til at gøre brug af vores ØkonomiTjek, hvor du på let og sikker vis kan få oplyst, hvor du kan spare penge i din privatøkonomi. Du opretter dig på bare to minutter, og så indhenter vi informationer om dine boliglån, andelsboliglån, banklån og forsikringer og giver dig bud på, hvor du har mulighed for at spare penge.

Vores kundecenter står også altid til din rådighed, hvis der skulle være noget, du er i tvivl om. Hos Gobanker ønsker vi at være en værdifuld samarbejdspartner for dig i jagten på det bedste erhvervslån.Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til det bedste lån. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om lån og låneansøgning gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste lånetjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Hvorfor optage et erhvervslån?

Overordnet set kan et erhvervslån fungere som en lille vitaminindsprøjtning til virksomheden på den ene eller anden måde. Med et erhvervslån kan du som virksomhedsejer få mulighed for at købe nye arbejdsstationer til dine medarbejdere, hvilket kan give en øget produktivitet, som i sidste ende resulterer i en øget omsætning. Et virksomhedslån kan også bruges til at markedsføre virksomheden gennem en ny og lækker hjemmeside, reklamer i avisen eller noget helt tredje. Ved at bruge lånet på at øge kendskabet til virksomheden og dens produkter, kan det også her i sidste ende være med til at bidrage til en øget omsætning. Et erhvervslån kan med andre ord ses som en investering, der kan komme virksomheden til gode på den lange bane. Måske har du ikke en virksomhed endnu, men går med ønsker om at starte en op. I så fald kan et virksomhedslån være med til at dække de udgifter, der uundgåeligt vil være forbundet med at starte en ny virksomhed op. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er en del udbydere, der ikke låner penge ud til nyopstartede virksomheder, da der ikke er noget økonomisk grundlag at vurdere ud fra og dermed ikke en lige så stor sikkerhed for, at de får deres udlånte penge igen. Du kan derfor komme til at skulle lede lidt længere efter en udbyder, der er villig til at låne dig penge til opstart af en ny virksomhed.Hvem kan optage et erhvervslån?

Som udgangspunkt kan alle danske aktieselskaber, anpartsselskaber, enkeltmandsvirksomheder, interessentskaber og iværksætterselskaber ansøge om et lån. Uanset om din virksomhed er stor eller lille, og hvor længe den har eksisteret, så har du altså mulighed for at ansøge om et erhvervslån. Det er heller ikke afgørende, hvilken branche din virksomhed tilhører, da hver eneste ansøger vil blive vurderet individuelt. Virksomhedens økonomi kan til gengæld være en afgørende faktor for, hvor stort et beløb der kan lånes. Når du ansøger om et lån, så vil der blive kigget på de økonomiske forhold, og jo bedre økonomi, jo mere sikkerhed har udbyderne for at få deres penge igen, og en god økonomi i virksomheden vil derfor give mulighed for at låne et højere beløb.Hvad er forskellen på et privatlån og et erhvervslån?

Som navnet antyder, så bliver et privatlån optaget af en privatperson, mens et erhvervslån optages med det formål at dække udgifter i en virksomhed. Når du skal optage et lån som privatperson, så vil du ofte skulle ansøge gennem dit CPR-nummer, mens et erhvervslån bliver optaget gennem virksomhedens CVR-nummer. Når du ansøger om et privatlån, så vil der blive foretaget en kreditvurdering af dig som privatperson, og her vil der blive kigget på dine jobforhold, dine indtægter og ikke mindst dine udgifter. Det er disse økonomiske forhold, der vil afgøre, hvor meget du har mulighed for at låne. Vil du optage et erhvervslån, så er det i stedet firmaets økonomi, der bliver set på. Her kan blandt andet firmaets erhvervskonto og ejerkreds tælle med i den økonomiske vurdering.

Prøv vores ØkonomiTjek

Gobanker er en del af Letfinans - Du kan benytte Letfinans ØkonomiTjek og se hvor du kan spare penge i din privatøkonomi – Let, enkelt og sikkert.

Opret her